112Security
De mens de sterkste schakel


 

 

The Security Awareness Game

 

Maak van de mens de sterkste schakel


Ransomware, datalekken, virussen, informatiediefstal....je kunt de TV niet aanzetten of er is weer een bedrijf getroffen door cybercrime. En dan te bedenken dat dit het topje van de ijsberg is...veruit de meeste incidenten komen niet eens in het nieuws.
En veelal is helaas een menselijke fout de oorzaak van de problemen. Vandaar dat vaak wordt gesproken over de mens als ‘de zwakste schakel’.
Wij geloven erin dat we van de mens ‘de sterkste schakel’ kunnen maken! En dat we dit ook nog op een leuke manier kunnen doen. Hoe? Door een spel te spelen!

The ((Privacy and) Security) Awareness Game.

Meer weten? Ga naar het tabblad GAME!

 

The Awareness workshop

Een workshop waar verschillende kanten van Awareness naar voren komen. De bedoeling van de workshop is dat collega’s (directie) een presentatie te zien krijgt waarbij veel interactie plaats vindt. De presentatie die gegeven wordt is in grote lijnen standaard. Per bedrijf wordt deze wel op maat gemaakt, voor het ene bedrijf is namelijk onderwerp A belangrijk en voor het andere bedrijf onderwerp B. Zo zullen er de workshop dingen naar voren komen die voor dat bedrijf interessant zijn.Het belangrijkste doel is dat de directie zich bewust is van verschillende situaties waar dingen fout kunnen gaan. 

           The Awareness game

Een game waarbij je verschillende dingen moet toepassen die met awareness te maken hebben (In een team). In grote lijnen zal het een game zijn waarbij je verschillende casussen/situaties voorgelegd krijgt en moet kijken hoe je daar mee om moet gaan. Doe je deze dingen goed dan kan je de game uitspelen, doe je dingen fout (Voorbeeld Edo-Jan: naam plus wachtwoord website achterlaten Tesla) dan kan dat grote gevolgen hebben (Voorbeeld Edo-Jan: deel netwerk plat door verdacht mailtje).


Het belangrijkste doel is dat de directie de kennis uit de workshop toepast en deze begrijpt.

 


The Awareness programme

Een programma waarbij verschillende dingen in de praktijk voor komen; zo zullen wij 2 á 3 keer per jaar een test via de mail uitvoeren , Zo zullen wij 2 keer per jaar langs komen om te evalueren en hoe het gaat en kunnen wij proberen ‘fysiek’ binnen te komen.
Wij komen 2 keer per jaar langs, bij deze meetings komen wij met de resultaten van de mails. Hier kunnen ook negatieve resultaten uit naar voren zijn komen, wij kunnen dan met een voorstel komen om deze via een leuke workshop/game (teambuildingsactiviteit) kenbaar te maken en er naar te streven dat deze tekortkoming niet meer gebeurt.

Lorem ipsum dolorThe Awareness presentatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Lorem ipsum dolor